Dec
10

Mange mennesker begynder nu at ane en mulighed for at få foden indenfor på det ellers lukkede boligmarked. Med en kraftig opbremsning i prisudviklingen og faldende boligpriser landet over ser det ud til at også familier med en ganske almindelig indkomst, nu kan blive boligejere. Men prognoserne er mange og spredte. For har boligmarkedet nået bunden? Eller falder priserne langt mere, end vi har set indtil videre?

Ingen kan spå om fremtiden, men på trods af faldet i boligpriser er den generelle holdning, at det danske boligmarked stadig er dyrt prissat. Priserne skal altså falde yderligere for at stabilisere sig på et niveau, hvor alle kan være med. Og alle kan langt fra stadig være med. Stigningen i renten har nemlig bevirket, at de seneste års prisfald ikke afspejles i de nye køberes økonomi.

Vi udbyder som udgangspunkt kun lån uden sikkerhed

Spekulationerne er mange, og det samme er de gode råd, men det afgørende i en situation som et boligkøb må være mavefornemmelsen. Og nej det handler ikke om at spørge mavefornemmelsen til råds om renteudvikling og boligpriser.

Det handler om at mærke efter og være sikker i sin sag. Vær ikke for ivrig og dermed forblændet af chancen og forestillingen om at blive boligejer, men vær heller ikke for overforsigtig og se dit drømmehus blive solgt for næsen af dig til en pris langt under den egentlige prissætning.
Det helt generelle råd er, at man skal købe den bolig man rigtig gerne vil have. Det lyder måske en smule basalt. Men pointen er, at tiderne, hvor der kunne spekuleres i boligmarkedet, er ovre! Nu er tiden til, at man skal købe den bolig, man har tænkt sig at bo i mange år fremover, og ikke den bolig man vurderer, kan blive solgt igen.

For alt er relativt; Har du gjort en god forretning på en bolig, som det viser sig, at du alligevel ikke har lyst til at bo i, der er måske ikke plads til børn eller hund, så viser denne bolig sig alligevel at være dyr.
Har du til gengæld købt din drømmebolig for næsen af den snusfornuftige, som ikke turde slå til, fordi han vidste at prisen ville falde yderligere, er sagen en anden. Selvom det skulle vise sig at være tilfældet, at du kunne have fået boligen 10% billigere, føler du dig jo ikke snydt, netop fordi du bor i din drømmebolig, og i øvrigt har planer om, at blive der i så mange år, at boligmarkedet er gået op og ned utallige gange siden.