Jul
12

Kviklån er noget som en række danskere benytter sig af når de skal ha finansieret forbrugsgoder og det kan umiddelbart være en stor jungle at finde runde i de forskellige udbydere, priser og forstå markedet konkret.

I visse tilfælde kan det være en god ide, at sammenligne alle omkostningerne for den lånetype hvis man ønsker et retvisende overblik over hvad det konkret koster, at optage et kviklån uden sikkerhed via internettet. Der findes eksempler på, at lån med meget lav rente rent faktisk er de dyreste i længden da de ofte putter en masse omkostninger på toppen af lånebeløbene.

Vi anbefaler konkret, at du kigger på det der hedder ÅOP der står for årlige omkostninger i procent og det er den samlede omkostning i procent som man har hvert år for det lån man har valgt, at optage. Det kan være rigtig smart at kigge på ÅOP, da det er en ting man kan bruge til at sammenligne alle udbydere af kviklån imod hinanden. Derved har man en ekstremt smart måde, at finde det billigste lån hurtigst muligt.

Så anbefalingen herrfra er, at man spørger udbyderen omkring hvad ÅOP er om året for en kviklån på eksempelvis 5000 kroner – så kan man rigtig nemt finde sig et godt overblik over om man rent faktisk har råd til det eller om det er for dyrt i lænden samt et fantastisk sammenlignings grundlag med andre låneudbydere på markedet.

Hvis man er på udkik efter boliglån er det dog ikke udelukkende ÅOP som man skal kigge på, da der er mange andre ting der er relevante herunder kursskæring, kursen på obligationerne bagved boliglånene og en række andre faktorer. I den sammenhæng kan det være en fordel, at tale med sin lokale bank og få den rette rådgivning samt guidance til netop hvilket lån der matcher ens privatøkonomi og derudover overveje om man skal tage kontakt til andre banker for, at få deres vurdering af situationen.

Finansieringsbranchen er lidt en  jungle og derfor kan det være en god ide, at finde en professionel rådgiver hvis du er på udkik efter et boliglån.

Hvis du derimod er på udkik efter et kviklån uden sikkerhed – så kan du med fordel sammenligne ÅOP som nævnt.